Tussen Het Stro (2015)

"MOOI. MOOIER. MOOIST!"

In Tussen Het Stro ontmoeten we twee mannen,  wonend en werkend op een boerderij in het door de hongerwinter geteisterde Wormer.
Dirk en Franz hebben een precaire balans in hun leven gevonden. Franz, een ietwat koppige man, zorgt voor Dirk, die schade aan zijn hersenen heeft opgelopen tijdens zijn dienstplicht.
Franz kalmeert Dirk en stelt hem gerust door "hun verhaal" te vertellen. Franz hoopt, dat dit op een of andere manier het geheugen van Dirk weer zal activeren. 
Gaandeweg realiseert Dirk zich echter, dat "hun verhaal" niets anders is dan een door Franz geconstrueerd stuk fictie; de waarheid is veel droeviger dan in eerste instantie door Franz uit de doeken wordt gedaan. De waarheid zou zelfs hun unieke, bijzondere en intieme vriendschap in een klap kunnen vernietigen.

Tussen Het Stro is een fundamenteel stuk over de kracht van verhalen vertellen, in het maken en interpreteren van de werkelijkheid, en hoe dit levens kan transformeren.
 

"tussen het stro 
Gepresenteerd door FeedY’RHead in samenwerking met DOOR HET LINT festival
Spel: Chris Boots (als Dirk) en Jean Koning (als Franz)
Regie, fotografie en vormgeving: S.T. Vacirca 
Geschreven door Jean Koning & Mike Healey 
  
Genre: historisch drama 

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Hannah Smits Fonds en wordt voor het DOOR HET LINT festival geproduceerd.